complete line logo
Complete Line - Forum

Complete Line - Forum

Dobrodošli na CL Forum! Kako bi slali poruke na Forum morate se registrirati Sada je: 09 ruj 2010, 00:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: HT Hrvatski telekom (HT-R-A)
PostPostano: 04 vel 2010, 13:48 

HT brani 310?

- ah to novinarstvo i njihovi naslovi....

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Bu ... i-310-kuna

Vrh

Naslov: Re: HT Hrvatski telekom (HT-R-A)
PostPostano: 08 vel 2010, 09:48 

može pitanje imam npr 150 dionica ht i dividenda bude 30 kn tj 4500 kn. I ona se isplaćuje u dva dijela u dva različita mjeseca po 2250 kn. Da li plaćam krizni porez ili ne ?

Vrh

PostPostano: 10 vel 2010, 10:44 

dik je napisao/la:
može pitanje imam npr 150 dionica ht i dividenda bude 30 kn tj 4500 kn. I ona se isplaćuje u dva dijela u dva različita mjeseca po 2250 kn. Da li plaćam krizni porez ili ne ?

Koliko je meni poznato jos uvijek ne postoji porez na kapitalnu dobit i jos uvijek ne moramo prijavljivati zaradu po dionicama u poreznoj prijavi u 2009. godini.

Pa da vidim kako mi onda planiraju naplatiti "harač" nad dividendom. :lol:

Ako mi ga naplate imat ce problema sa mojim bratom. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: 11 vel 2010, 12:33 

pero82 je napisao/la:
dik je napisao/la:

Koliko je meni poznato jos uvijek ne postoji porez na kapitalnu dobit i jos uvijek ne moramo prijavljivati zaradu po dionicama u poreznoj prijavi u 2009. godini.

Pa da vidim kako mi onda planiraju naplatiti "harač" nad dividendom. :lol:

Ako mi ga naplate imat ce problema sa mojim bratom. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Porez postoji!
Iznosi 4%
Mi koji smo dobili dividendu Atlantske plovidbe od 2008 u dionicama smo ga morali platit tako što smo izgubili dionica u vrijednosti poreza i dobili kusur u kunama
Npr. meni su uzeli dionicu vrijednosti 1100 naplatili porez i vratili mi 700 kn u kunama na tekuči.
Daj zovi brata da ih razbije!

Vrh

PostPostano: 12 vel 2010, 08:21 

nema poreza na kapitlnu dobit. ali se oporezuje kriznim porezom samo je pitanje ako se iznos od npr 5.000 kn podijeli u dva mjeseca da li se onda izbjegne.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2010, 11:20 

Nisam baš siguran... Nekako mi se čini da bi se harač trebao platiti na ukupni iznos dobivene dividende bez obzira u koliko dijelova bila ona isplaćena. Ja imam tri paketa, tj. kćerka, žena i ja + još pedesetak koje sam dokupio i nekako sam uvjeren da će me harač zakačiti jer će moja dividenda biti oko 4000 kn.
Možda i nisam u pravu, i bolje bi bilo da nisam ali... ma dosjetit će se naši vrli umovi kako doskočiti tome i uzeti nam mjeru.

Ave!

Vrh

PostPostano: 05 ožu 2010, 09:53 

budući da se dividenda isplaćuje u jednom dijelu (za razliku od prethodne godine) moje pitanje nema smisla
Što mislite do kud bi ht mogao povući prije isplate dividende ili je onih čini mi se 318 kn bio maskimum?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: