complete line logo
Complete Line - Forum

Complete Line - Forum

Dobrodošli na CL Forum! Kako bi slali poruke na Forum morate se registrirati Sada je: 09 ruj 2010, 00:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Pravila foruma

Preporuke, mišljenja i komentari koji se odnose na financijske instrumente koji se komentiraju na ovom forumu, smatraju se promidžbenom komunikacijom u smislu Zakona o tržištu kapitala. Društvo Complete Line d.o.o. Sisak, koje ih distribuira izjavljuje kako preporuke, mišljenja i komentari nisu izrađeni u skladu sa zakonskim zahtjevima koji osiguravaju neovisnost investicijskog istraživanja te da ne podliježu zabrani trgovanja prije distribuiranja investicijskog istraživanja.

Društvo nije odgovorno korisnicima za bilo kakav gubitak, štetu ili trošak (gubitak profita, posrednu, neposrednu, slučajnu ili posljedičnu štetu) nastao kao rezultat uporabe ili nemogućnosti uporabe ovih stranica kao i bilo kojih informacija dostupnih na ovim stranicama.
Društvo nije odgovorno ni za kakvu korisnikovu investicijsku odluku i bilo kakva uporaba informacija s http://www.comlinebrokers.com je na vlastiti rizik investitora.

Detaljnije informacije mogu se preuzeti na sljedećem linku

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: POVRAT KAPITALA U DIONICE
PostPostano: 08 vel 2010, 09:25 

3-5 godina-da,da netko će zaraditi milijune na par sto tisuća kuna,no tako je to-eto mene tješi to što znam da takvih ima možda i manje od 1 posto,jer tko je sve ovo mogao predvidjeti ...lako je biti general poslije bitke :lol: no svi oni koji malo dugoročnije ulažu znaju da slijedi polagan,ali siguran rast dionica uz povremene korekcije što je sasvim normalno i tko bude imao malo sreće i pameti moči će već do kraja godine okrenuti lijepu lovu-..

Vrh

Naslov: Re: POVRAT KAPITALA U DIONICE
PostPostano: 10 vel 2010, 10:53 

kerendic je napisao/la:
3-5 godina-da,da netko će zaraditi milijune na par sto tisuća kuna,no tako je to-eto mene tješi to što znam da takvih ima možda i manje od 1 posto,jer tko je sve ovo mogao predvidjeti ...lako je biti general poslije bitke :lol: no svi oni koji malo dugoročnije ulažu znaju da slijedi polagan,ali siguran rast dionica uz povremene korekcije što je sasvim normalno i tko bude imao malo sreće i pameti moči će već do kraja godine okrenuti lijepu lovu-..

Da smo ulagali '90-ih u dionice i prodavali od 2004-2007 (dakle raspon od 10-ak godina) sada bismo imali milijune, no nismo tada uhvatili taj val zarade (ja nisam ni mogao jer nisam imao tada svojih primanja).

Svaka ekonomska politika uvijek predviđa dobra i loša razdoblja pa je upravo tako i na burzi. U odredenom trenutku zbog napuhavanja cijena dionica ili zbog odredenih poteskoca na trzistu (u gospodarstvu) dolazi i do korekcija cijena dionica. U svakom ciklusu od 10 godina se moze zaraditi oko 1000% (odnosno 10 puta povecati vrijednost portfelja) - nemojte misliti da je moguce prema toj logici u jednoj godini zaraditi 100%. :lol: E, ali, sto je tu kljucno? Bitno je kupovati onda kad je cijena dionice priblizno na dnu svih tih silnih padova i prodavati kako je blizu vrha porasta.

Npr. HDEL-R-A 2007. cca 2100, 2009. cca 210. Ako bi se trziste ponovno kroz 10 godina oporavilo i da nakon kupnje na 210 i nakon prodaje na 2100 eto nam desetorostruke zarade. Ja sam recimo kupovao prosjecno po 580, tako da sam jos uvijek u debelom minusu, ali ocekujem da ce do 2017. godine (period od 10 godina) dionica biti na 2400, pa cu imati zaradu od 400%.

I na kraju krajeva...svi cemo se skupa sloziti da mi ocekivanja i nisu toliko nerealna (vec je sve viđeno, a iz povijesti se najbolje uči) i definitivno cu drzati to u svom portfelju kao dionice, radije nego da povucem manju lovu i da stavim na orocenje.

Vrh

Naslov: Re: POVRAT KAPITALA U DIONICE
PostPostano: 01 ožu 2010, 09:36 

Hoće li se danas kapital vratiti u naše dionice? :P

CAC 40 3,758.86 3:35AM ET Up 50.06 (1.35%)
DAX 5,682.93 3:20AM ET Up 84.47 (1.51%)
FTSE 100 5,395.94 3:20AM ET Up 41.42 (0.77%)

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: